ΑΣ01

Χωρητικότητα σε νερό
0
Άγιος Στέφανος 1 «ΑΣ01»

Τύπου Α

Το Άγιος Στέφανος 1, γνωστό και ως «ΑΣ01», είναι ένα μικρό και ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα, ιδανικό για άμεση ανταπόκριση και γρήγορη μετάβαση σε συμβάντα εντός αστικού ιστού. Βασισμένο στο πλαίσιο του Mercedes 608, το όχημα αυτό συνδυάζει την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τις εξειδικευμένες ανάγκες για πυρόσβεση.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του «ΑΣ01» είναι η χωρητικότητα νερού των 1000 λίτρων. Αυτή η ικανότητα αποθήκευσης νερού καθιστά το όχημα κατάλληλο για την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε αστικά περιβάλλοντα, όπου η άμεση πρόσβαση σε υδάτινους πόρους μπορεί να είναι περιορισμένη. Η ικανότητα αυτή επιτρέπει στο «ΑΣ01» να παρέχει επαρκή ποσότητα νερού για την αρχική κατάσβεση της φωτιάς μέχρι την άφιξη μεγαλύτερων πυροσβεστικών οχημάτων ή την εξασφάλιση μόνιμης υδροδότησης.

Η κατασκευή και ο σχεδιασμός του Mercedes 608 προσδίδουν στο «ΑΣ01» την απαραίτητη ευελιξία για να μπορεί να κινείται με ευκολία σε στενούς δρόμους και πυκνοκατοικημένες περιοχές. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ταχεία ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά, καθώς μειώνει τον χρόνο μετάβασης στο σημείο του συμβάντος και επιτρέπει την πιο αποτελεσματική παρέμβαση της ομάδας.